Aanvraagprocedure

Onze werkwijze stapsgewijs uitgelegd

Aanvraag procedure

Nose for Quality’s Cammi

Om er zorg voor te dragen dat door ons gefokte pups terecht komen bij baasjes die goed bij hen passen, hanteren wij een aanvraagprocedure. Deze is verdeeld in een aantal stappen. Deze staan hier uitgebreid beschreven:

Stap 1: De eerste stap onderweg naar jullie retromops pupje is het doornemen van deze aanvraagprocedure. Vervolgens kan je direct starten met het invullen van het aanvraagformulier. Vul deze zorgvuldig en volledig in, zodat wij in kunnen schatten of een door ons gefokte retromops bij jullie past. Zodra wij deze ontvangen en doorgenomen hebben, nemen wij contact met jullie op.

Stap 2: Past een door ons gefokte pup bij jullie, dan plaatsen wij jullie op de wachtlijst. Op onze website en social media staan de nieuwsberichten omtrent verwachte nestjes, ook kunnen jullie de planning op de website in de gaten houden. Zodra er een nestje geboren wordt, nemen wij contact op met jullie én de verdere eerst volgenden op de wachtlijst (op basis van het aantal geboren pups). Is het net een slecht moment voor aanvulling van jullie gezin? Geen probleem, je behoudt je plek op de wachtlijst tot het voor jullie bij een volgend nestje beter uitkomt.

Interesse getoond in een nestje? Dan kan je de ontwikkeling van de pups volgen via onze Facebook- en instagram pagina´s.

Stap 3: Je inschrijving op onze wachtlijst is geheel vrijblijvend. Hiermee koop je nog geen pup en heb je ook nog geen recht op een pup. Tijdens of na het eerste pup-bezoek, die plaats vindt als de pups vier weken oud zijn, kunnen jullie of wij alsnog beslissen:
– Wel of niet verder te gaan
– Verder te gaan voor een pup uit een ander nestje.

Stap 4: De pup-bezoeken vinden plaats op afspraak vanaf een leeftijd van 4 weken. Vanaf 8 weken oud mogen zij het verlaten. Verhuist een pup de Nederlandse grenzen over, dan verhuizen zij na het krijgen van de rabiës vaccinatie op een leeftijd van 16 weken. Het is voor ons zeer belangrijk dat je een pup-bezoek met ons inplant voor een kennismaking met ons, de moeder en de pups. Voordat er kennis gemaakt is met een pup, wordt er ook geen reservering vast gezet. Tijdens de pup-bezoeken worden ook de gezondheidstesten van beide ouderdieren doorgenomen.

Stap 5: Het spannendste en misschien wel belangrijkste onderdeel van alles; de toewijzing van een pup. Als toekomstig retromops eigenaar kan je op het aanvraagformulier je eventuele wensen aangeven omtrent geslacht, kleur en de outcross combinatie. Er kan natuurlijk niet vooraf een garantie gegeven worden op wat er precies geboren gaat worden. Als koper mag je een specifieke voorkeur aangeven tijdens een pup-bezoek. Echter kan het gebeuren dat wij deze pup niet aan jullie toewijzen wanneer wij het vermoeden hebben dat de pup in kwestie niet goed bij jullie situatie past. Hebben we tijdens het pup bezoek beide een goed gevoel bij elkaar, dan krijg je van ons de vrijblijvende optie voor een pup. Een hond is niet voor even, dus denk hier goed over na. Wij moedigen het aan om hier even een nachtje over te slapen. De volgende dag nog een goed gevoel? Dan kan je de weloverwogen beslissing maken om definitief tot aanschaf over te gaan. Afhankelijk van karakter van de door jullie gekozen pup, jullie thuis situatie en de aangegeven wensen zullen wij een definitieve beslissing maken of de pup in kwestie goed bij jullie past. Natuurlijk wijzen wij niemand een pup toe die zij liever niet willen. Mocht je als koper het niet eens zijn met de toewijzing van een pup, dan heb je het volste recht om van de koop af te zien. Ook kan het zijn dat wij geen voor jullie passende pup in het nest hebben, waardoor we er geen toewijzen. In die beide gevallen kan en mag je er voor kiezen om op de wachtlijst te blijven staan voor een volgend nest. Is er een pup aan jullie toegewezen door ons, dan kan er een reservering gemaakt worden. Voor deze reservering hanteren wij een aanbetaling. Besluit je later in het traject om toch af te zien van de koop, dan ontvang je deze aanbetaling niet retour. Besluiten wijzelf de verkoop stop te zetten, dan ontvang je de aanbetaling wel retour.

Nose for Quality’s CeCe

Overlijd een pup tijdens of vlak na de geboorte, dan beslissen wij welke mensen geen pup toegewezen krijgen. Zij kunnen dan eventueel op de wachtlijst blijven staan voor een volgend nestje.

Stap 6: Hoera! Je hebt eindelijk je pupje in huis. Hier stopt onze zorg echter niet. Wij staan ten alle tijde paraat om vragen te beantwoorden en je te helpen bij zaken waar je tegen aan loopt.

  • De planning van een nestje kan altijd afwijken, door bijvoorbeeld een mislukte dekking.
  • Als de pups het nest verlaten dan zijn ze nagekeken door de dierenarts, ingeënt en ontwormd. De pups gaan weg met een koopovereenkomst, een Europees paspoort, microchip met registratie bij dierplatform en een uitgebreid puppypakket met een speeltje uit het nest.
  • Vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best om de puppy’s zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren. Ook beginnen wij met de eerste zindelijkheidstraining.
  • Nose for Quality heeft altijd voorrang met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fok of voor andere fokkers wil aanhouden. Ook behouden wij ons het recht voor om een nest niet via deze aanmeldprocedure te plaatsen.
  • Wij werken met een koopcontract, deze kan bij een pup-bezoek alvast doorgenomen worden.
  • Kan je door omstandigheden niet meer voor de bij ons aangekochte hond zorgen, dan dienen wij hier direct van op de hoogte te worden gebracht. Ook helpen wij graag met het succesvol herplaatsen van je retromops.